Home » D:News » Industria înlocuitorilor de carne pe bază de plante ajunge la 20 de miliarde de dolari. Ce provocări rămân

Industria înlocuitorilor de carne pe bază de plante ajunge la 20 de miliarde de dolari. Ce provocări rămân

Industria înlocuitorilor de carne pe bază de plante ajunge la 20 de miliarde de dolari. Ce provocări rămân
Credit foto: Eat Just
Publicat: 29.12.2020

Industria înlocuitorilor de carne a crescut la 20,7 miliarde de dolari și urmează să ajungă la 23,2 miliarde de dolari până în 2024, a declarat pentru CNBC compania de cercetare de piață Euromonitor.

Cererea de produse alternative pentru carne a crescut și va continua să crească, dar industria are încă obstacole de depășit în diferite părți ale lumii, au spus analiștii.

Această creștere este stimulată de o serie de griji ale societății, de la bunăstarea animalelor la securitatea alimentară și pandemia de COVID-19.

Fermierii ar putea sta în calea progresului

Dar unele obstacole rămân, pentru piața în plină expansiune, cum sunt anumite bariere culturale sau obiecțiile industriei tradiționale a cărnii.

Fermierii ar putea sta, de asemenea, în calea sectorului alternativ al proteinelor, în special în SUA, a declarat Simon Powell, șeful global al cercetării tematice la banca americană Jefferies, potrivit Mediafax.

Petiție pentru definiția oficială a termenilor „carne de vită” și „carne”

În 2018, Asociația Cattlemen’s din SUA a depus o petiție prin care solicita o definiție oficială a termenilor „carne de vită” și „carne”, în încercarea de a elimina proteinele pe bază de plante din descriere.

În octombrie, Uniunea Europeană a respins propunerea de a interzice restaurantelor și magazinelor să folosească termeni precum cârnați sau burgeri atunci când descriu alternativele din carne.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase